مرکز آموزش الکترونیکی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

آخرین مطالب

قهرمان من توهستی

قهرمان من توهستی

“تویی قهرمانم” کتابی است که برای کودکان در سراسر جهان تحت تأثیر بیماری همه گیر کرونا نوشته شده است. کتاب “تویی قهرمانم” ، باید توسط والدین،مراقبین کودکان و معلمینی که در ارتباط با کودکان و گروه های کوچک کودکان هستند، مورد مطالعه قرار گیرد. توصیه نمیشود که این کتاب به صورت مستقل توسط کودکان خوانده شود و در خواندن این کتاب حمایت خانواده و افراد در ارتباط با کودکان لازم میباشد.

فایل کتاب تویی قهرمانم

********************************آگاهی خانواده‌ را ارتقاء داده و جایزه بگیرید.

با هدف آمادگی در برابر مخاطرات و به منظور ارتقاء سطح آگاهی خانواده‌ به ما بپیوندید و ضمن دریافت پیام‌های آمادگی به صورت مستمر، با شرکت در مسابقات هفتگی؛ یک عدد کیف کمک‌های اولیه از محصولات جمعیت هلال احمر برنده شوید.

فضای مجازی(اینستاگرام)
instagram.com/rcs_education

ادامه مطلب

آماده باش با پدرو

آماده باش با پدرو

در این کتاب تمرین، روشهای مختلف درک احساسات همراه با برخی فعالیت ها که ممکن است به کودك در کنار آمدن با استرس و اضطراب پس از وقوع شرایط اضطراري کمک کند، معرفی شده است. در حالی که هدف این کتاب تامین آرامش کودك شماست، این حمایت و عشق شما است که به آنها کمک می کند تا پس از یک شرایط نامناسب دوباره احساس امنیت و آسایش کنند.
پس از تجربه ی یک موقعیت اضطراری، برخی از رفتارها مانند اضطراب و مشکلات خواب در کودکان، ترس از وقوع مجدد وضعیت اضطراری، بازگشت از برخی مراحل مهم رشد (به عنوان مثال درخواست شیشه شیر توسط کودکی که این عادت را ترك کرده.) و چسبندگی یا اضطراب جدایی از عزیزان شایع است. کودکان همچنین ممکن است احساسات خود را از طریق بازی، گاهی اوقات با تکرار موقعیت بحرانی که تجربه کرده اند، ابراز نمایند. بدانید که این رفتارها و احساسات پس از یک شرایط استرس زا رایج است و اطمینان، عشق و توجه مضاعف شما می تواند اضطراب آنها را تسکین دهد.

فایل PDF کتاب آماده باش با پدرو

بازآفرینی: فاطمه لاله‌خواه

مترجم: سحر شم آبادی

زیر نظر: اداره کل تشریفات و ارتباطات بین المللی معاونت امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر 

چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، و یا انتشار این محتوا در بین آشنایان و دوستان، در جنبش خیرخواهانه آموزش همگانی آمادگی در سوانح و حوادث شریک شوید.

ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

لینک اهدای مبلغ

ادامه مطلب

پناهگیری مناسب هنگام وقوع زلزله: "نشستن، پناه گرفتن و صبر کردن" یا "مثلث حیات"

پناهگیری مناسب هنگام وقوع زلزله: "نشستن، پناه گرفتن و صبر کردن" یا "مثلث حیات"

در برنامه های آمادگی در برابر زلزله، اکثر کشورهای لرزه-خیز جهان روش "نشستن، پناه گرفتن و صبر کردن" یا به عبارتی (DCH)Drop, Cover and Hold on را به عنوان توصیه ای قابل قبول و کارآمد به افراد آموزش می دهند. این توصیه با هـدف جلوگیـری از عملکـرد نـامناسب در جهت کـاهش آسیبهای جسمی در هنگام وقوع زلزله مطرح می شود. اما در دهه گذشته توصیه دیگری تحت عنوان "مثلث حیات" مطرح شده که بر خلاف روش DCH به افراد پیشنهاد می شود که در کنار اجسام سنگین پناه بگیرند. در این مقاله سعی شده با توجه به اهمیت موضوع پناهگیری صحیح هنگام وقوع زلزله، هر دو توصیه مورد بررسی و مقایسه تطبیقی قرارگرفته و روش مناسب پناهگیری با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و نحوه ساخت و ساز رایج در کشور ارائه گردد. البته لازم به ذکر است که هر دو روش می-توانند با توجه به نوع سازه و شدت زلزلـه در شرایط مختلف کاربرد داشته بـاشند. به این منظـور هر دو تـوصیه بـر اساس ملاکهایی از قبیل سادگی انتقال مفاهیم، گستردگی دامنه مخاطبین در هر یک از روشها و احتمال کاهش تلفات و خسارات بررسی شده اند. بـر اساس نتایج این مطالعـه مشخص گـردیده است که روش DCH، مـی تواند همچنـان بـه عنـوان عملکـرد و پناهگیری مناسب هنگام وقوع زلزله به مردم توصیه گردد.

اصل این مقاله که توسط محمدرضا مهدوی فر, یاسمین استوار ایزدخواه, ویدا حشمتی در نشریه زلزله شناسي و مهندسي زلزله به چاپ رسیده است را مطالعه نمایید.

فایل PDF مقاله: مثلث حیات یا DCH

********************************آگاهی خانواده‌ را ارتقاء داده و جایزه بگیرید.

با هدف آمادگی در برابر مخاطرات و به منظور ارتقاء سطح آگاهی خانواده‌ به ما بپیوندید و ضمن دریافت پیام‌های آمادگی به صورت مستمر، با شرکت در مسابقات هفتگی؛ یک عدد کیف کمک‌های اولیه از محصولات جمعیت هلال احمر برنده شوید.

فضای مجازی(اینستاگرام)
instagram.com/rcs_education

ادامه مطلب

در برابر سیل آماده شوید.

در برابر سیل آماده شوید.

‌سيل

سيل عبارت است از سرریز شدن آب رودخانه یا منبع مشابه دیگر که در طی یک دوره زمانی اتفاق می‌افتد. باران سنگین و ذوب سریع برف مهم‌ترین دلیل وقوع سیل است. دوره‌های بارش سنگين، مي­تواند زیادشدن حجم آب وارده به راه های آبی را به دنبال داشته باشد و منجر به افزایش سطح آب در نهرها و رودها شود. سیل هنگامی اتفاق می‌افتد که کانال رودخانه یا مسیر طبیعی جریان آب نتواند ظرفیت طغیان را تحمل کند.

عوامل ایجادکننده سیل

سیل‌ها بر اثر حجم زیاد بارندگی (باران و ذوب شدن برف)، افزایش سطح آب (آب دریا یا آب جاری، معمولاً به دنبال وقوع زمین‌لغزه در آب، آتش‌فشان‌ها و زمین‌لرزه‌های زیردریا)، شکستن سازه‌های ذخیره کننده و نگه‌دارنده آب (شکستن سدها، شکستن دیوارهای ساحلی، شکسته شدن یخچال‌های طبیعی) یا بر اثر کاهش میزان جذب طبیعی خاک اتفاق می‌افتند. تغییرات آب و هوایی، تخریب مراتع و جنگل‌ها، افزایش ساخت‌وسازهای ناایمن در مناطق مستعد سیل و عوامل انسان‌ساخت متعدد در دهه‌های اخیر نه‌تنها موجب افزایش احتمال وقوع سیل‌ها و سیلاب‌ها شده که آسیب‌پذیری جوامع را نیز افزایش داده است.

سیلاب‌ها بر دو گونه‌اند: سیلاب‌های آرام که به‌تدریج در طی روزها و هفته‌ها در اثر بارندگی و افزایش حجم ناگهانی آب رودخانه و دریاچه‌ها ایجاد می‌شود و سیلاب‌های ناگهانی در اثر افزایش ناگهانی حجم آب رودخانه‌ها و دریاچه‌ها ایجادشده و با خود مرگ و مصدومیت افراد و تخریب منازل را به همراه دارد.

در یک طبقه‌بندی کلی می‌توان سیلاب‌های رخ‌داده در کشور را بر اساس محل وقوع، به چهار دسته زیر تقسیم نمود:

سیل رودخانه‌ای

در سیل رودخانه‌ای، آب رودخانه از کرانه آن عبور نموده و در اراضی مجاور پخش می‌شود. در این حالت هر دو مورد سرعت جریان و سرعت ‌بالا آمدن آب نسبتاً کم است. سیل رودخانه‌ای نتیجه وقوع طولانی‌مدت باران در اراضی با وسعت زیاد رخ می‌دهد. در این نوع سیل نواحی پایین‌دست نیز ممکن است حتی در صورت عدم دریافت بارندگی زیاد تحت تأثیر قرار گیرد.

سیل دریایی

این نوع سیل در ساحل دریا رخ‌داده و مربوط به نواحی‌ای است که زمین‌های مجاور دریا برای محافظت از جزر و مد توسط دیواره یا خاک‌ریز محافظت می‌گردد. در چنین مناطقی، پیدایش موج‌های شدید در کنار بالا آمدن سطح آب دریا، به دلیل کاهش فشار، موجب کوبیده شدن آب به بدنه و تاج دیواره محافظ شده و با رخنه و گذر نمودن از آن در زمین‌های پشت ساحل پخش می‌شود. سرعت سیل در ابتدای ورود به زمین­های خشک سریع بوده ولی در ادامه سرعت آن کاهش می‌یابد.

سیل شهری

اگرچه در نواحی شهری سیل می‌تواند در نتیجه هر یک از انواع سیل شامل، رودخانه‌ای و ساحلی رخ دهد ولی نوع خاصی از این پدیده وجود دارد که سیل شهری نامیده می‌شود. در رخداد این نوع سیل علت اصلی نبود یا ضعف سیستم زهکشی در شهر است.

سیل‌بارانی یا برکه ساز

این نوع سیل در اراضی نسبتاً پست رخ می‌دهد. به‌طور مستقیم حاصل بارندگی است؛ آن‌هم در شرایطی که حجم بارش از ظرفیت نفوذ و زهکش منطقه‌ای که باران بر آن می‌باشد، فراتر رود؛ درواقع، این سیل از رودخانه‌ها حاصل نمی‌شود بلکه نتیجه آبی است که در مسیر ورود به رودخانه قرار دارد. مشخصه این نوع سیل، تدریجی بودن وقوع آن است و فرصت کافی برای ترک منطقه توسط ساکنان وجود دارد.

سيل يکي از شايع‌ترين حوادث طبيعي در ايران و بسياري از کشورهاي جهان است. سیلاب‌هایی که در ایران اتفاق می‌افتد به‌طورکلی به سه نوع سیلاب‌های ناشی از انواع باران‌ها، ترکیب ذوب برف و باران و در مواقعی تنها ذوب برف تعلق دارند. در نواحی گرم و خشک ایران ازجمله مناطق جنوبی، شرقی، جنوب شرقی و مرکزي سیلاب‌های ناشی از باران به‌ویژه باران‌های شدید و کوتاه‌مدت، نوع غالب سیلاب‌ها را تشکیل می‌دهند. در بخش‌هایی از این مناطق، سیلاب‌های ناشی از باران‌های موسمی نیز دیده می‌شود. در مناطق معتدل و سرد کشور ازجمله شمال و شمال غربی و بخش وسیعی از غرب، سیلاب‌های ناشی از باران یا ترکیب ذوب برف و باران وجه غالب سیلاب‌ها می‌باشند.

سيل اخیر در کشور که به‌ویژه در استان­های گلستان، خوزستان و لرستان به وقوع پيوست، خسارات جاني و مالي فراواني را به روستاها، مزارع، تأسیسات، پل­ها و راه‌های ارتباطي و ... وارد ساخت. چنانچه تمهیدات لازم برای مقابله با سیل رعایت گردد، میزان تلفات جانی و خسارات مالی کاهش می‌یابد.

اقدامات ‌حفاظتي و مراقبتي قبل از وقوع سيل

  • از تاریخچه وقوع سیل در منطقه زندگی خود و اینکه در زمان وقوع چه مناطقی را در برگرفته، اطلاع حاصل کنید.
  • محدوده خطر وقوع سیل را شناسایی و نسبت به ترسیم نقشه خطر آن با مشارکت اعضای خانواده اقدام کنید.
    • نحوه ترسیم نقشه خطر سیل
      • محدوده منطقه یا محله زندگی خود را با خطوط ساده مشخص کنید.
      • نقاط مهم منطقه یا محله زندگی‌تان (مانند مسجد، مدرسه، بزرگراه، پل و ...) را مشخص کنید.
      • مسیر سیل احتمالی را با فلش قرمزرنگ نشان ( ) دهید.
      • نقاط امن را با دایره سبزرنگ (O) نشان دهید.
      • مسیر فرار از خطر سیل را با فلش آبی‌رنگ ( ) نشان دهید.

  • از تخریب پوشش گیاهی منطقه و قطع درختان خودداری کنید، آن‌ها می‌توانند از شدت جاری شدن سیل و خسارات آن جلوگیری کند.
  • هم‌اکنون مسیرهای خروج، از مناطق در معرض سیل احتمالی را شناسایی کنید.
  • هم‌اکنون مکانی امن، در بیرون از منطقه در معرض سیل را، برای جمع شدن دوباره اعضای خانواده کنار هم شناسایی کنید (حداکثر دو مکان ملاقات به ترتیب اولویت مشخص کنید تا در صورت عدم دسترسی همه اعضا به آن مکان در مکان دیگر گرد هم‌آیند).
  • مطمئن شوید اعضاء خانواده مسیرهای خروج و محل ملاقات را می‌دانند.
  • محل سکونت، تولیدات دامی، محصولات کشاورزی، باغداری و ... را در مقابل حوادث بیمه کنید تا بخشی از خسارات وارد آمده ناشی از سیل احتمالی قابل جبران باشد.
  • از ساخت‌وساز در حريم رودخانه بپرهیزید.
  • در زمان بارش‌های شدید به‌ویژه در مناطق سیل‌خیز، از چادر زدن، توقف و استقرار در مسیر رودخانه­ها و نهرها خودداری کنید.
  • اگر در جایی زندگی می‌کنید که به‌طور دائم با خطر سیل‌ و آب‌گرفتگی مواجه هستید، با استفاده از مصالح مناسب و تمهیدات لازم، ساختمان خود را ضد آب کنید و دیوارهای زیر‌زمین را با عایق‌های ضد آب بپوشانید تا جلوی نفوذ آب و آسیب‌های بعدی گرفته شود.
  • از نحوه هشدار عوامل منطقه‌ای در مورد وقوع سیل آگاه شوید.
  • در شرایط آب و هوایی نامطلوب، هميشه به هشدارهای مسئولين، اخبار رادیو و تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی رسمی توجه کنید و درصورتی‌که اخطار تخلیه و خروج از منطقه را دریافت کردید به‌سرعت منطقه مربوطه را ترک کنید.
  • برای جلوگیری از ورود سیلاب به داخل خانه در صورت داشتن زمان کافی، در مسیر آن، سد، خاک‌ریز و دیوار سیل بند بسازید.
  • در صورت احتمال وقوع سيل، وسایل برقی را از برق بکشید.
  • در صورت احتمال وقوع سيل، آب‌گرم‌کن و یا وسایل برقی را در جایی بالاتر از سطح موجود قرار دهید.
  • براي جلوگيري از برگشت آب سيل از طریق مجاری فاضلاب به داخل منزل، لازم است در محل زانويي توالت، "دريچة کنترل فاضلاب" نصب کنید.
  • مدارک مهم را در کیف ضد آب و درجای امن در محلی به دور از احتمال خیس شدن قرار دهید.
  • برای آمادگی و تأمین اقلام و لوازم موردنیاز خانواده در ساعات اولیه پس از وقوع سیل، کیف شرایط اضطراری (شامل کیف کمک‌های اولیه، مواد غذایی کنسرو شده، آب، کپی مدارک مهم، چراغ‌قوه و ...) را تهیه، متناسب با نیازهای اساسی خانواده خود تجهیز و آن را در دسترس قرار دهید.
  • برای آمادگی در مواقع اضطراری همیشه نیمی از مخزن سوخت وسیله نقلیه‌تان را پر نگه‌دارید.
  • برای آمادگی در شرایط اضطراری اطمینان حاصل کنید که تمامی وسایل الکترونیک شما همیشه شارژ داشته و باطری‌های اضافی، پاور بانک و ... هم در دسترس باشد.
  • هم‌اکنون برای تشکیل یک تیم حمایتی (حداقل 3 نفر) از همسایگان، دوستان، اقوام برای کمک‌رسانی به افراد آسیب‌پذیر خانواده و محله (از قبیل سالمندان، افراد معلول، کودکان، زنان و ...) که به هر دلیل ممکن است در مواقع اضطراری به کمک نیاز داشته باشند، برنامه‌ریزی کنید.
  • وسایل موردنیاز معلولان را در دسترس نگه‌دارید و هنگام تخلیه اضطراری همراه خود بردارید.
  • در تلفن همراه خود، فهرستی از شماره‌های اضطراری آتش‌نشانی (125)، اورژانس (115)، هلال‌احمر (112) و ... ذخیره و اطمینان حاصل کنید که تمامی اعضای خانواده، شماره تلفن‌ها ضروری را می­دانند.
  • دامداران و افراد داری حیوانات اهلی لازم است به‌محض دریافت هشدار وقوع سیل، حیوانات را به نزدیک‌ترین محل مرتفع انتقال دهند.

اقدامات ‌حفاظتي و مراقبتي در حين وقوع سيل

  • برای اطلاع از وضعیت و دریافت اطلاعات لازم، اخبار و اطلاعات را از منابع رسمی به ویژه رادیو و تلویزیون دنبال کنید. درصورتی‌که از منابع رسمی یا از طریق بلندگوهای عمومی دستور تخلیه داده شد، بلافاصله همسایگان و اطرافیانی که در معرض خطر سیل هستند باخبر و هر چه سریع تر  منطقه در معرض سیل  را  ترک کنید.
  • قبل از ترک خانه‌، در صورت امکان‌ و داشتن زمان کافی، اسباب و اثاثية مهم و اشیای گران‌قیمت را به طبقة بالاي خانه منتقل کنید.
  • اگر خانة شما در محل مرتفعی است و خطر آب‌گرفتگی شما را تهدید نمی‌کند، نیاز به خروج از منزل نیست. در غیر این صورت مناطق کم ارتفاع را خیلی سریع ترک کنید و به مناطق مرتفع دور از رودخانه‌ها و نهرها بروید.
  • اگر هنگام وقوع سیل هشدار تخلیه محل را دریافت نکردید ولی احساس کردید در خطر هستید فوراً محل را تخلیه کنید.
  • زمانی که تشخیص دادید سیلاب در حال شکل‌گیری است، خیلی سریع عمل کرده قبل از اینکه راه‌های دسترسی به‌وسیله سیل قطع شود خود را نجات دهید و به یک محل امن بروید. در چنين وضعي بايد ‌فوراً کیف شرایط اضطراری را بردارید و به نواحي مرتفع پناه ببرید.
  • قبل از ترک خانه‌، جریان آب، برق و گاز را برای جلوگیری از آب‌گرفتگی، برق‌گرفتگی و انفجار قطع کنید.
  • چنانچه برنامه‌اي براي تخليه اضطراری تدارک ندیده­اید به محل‌هایی که جمعیت هلال‌احمر و سایر مراکز امدادی برای اسکان در نظر گرفته است، مراجعه کنید.
  • بهتر است همسایگان و آشنایان را مطلع كنيد که چه وقت و به کجا رفته­اید.
  • حیوانات خانگی را در صورت تخلیه اضطراری با خود ببرید، آب، غذا و دیگر لوازم موردنیاز آن‌ها را با خود بردارید.
  • بااطلاع از وضعیت جاده‌ها و پل‌ها، از مسیرهای اصلی تردد کنید و به‌هیچ‌وجه وارد بیراهه‌ها نشوید، بعضی راه‌ها ممکن است مسدود بوده و یا شما را به سمت خطرات بیشتری سوق دهد. از توصیه­های مسئولین محلی پیروی کنید، آن‌ها شما را به سمت ایمن‌ترین راه هدایت می‌کنند.
  • از مناطق در معرض سیل مانند نواحی پست، زیرگذرها، دره‌ها، تنگه‌ها و ... هر چه سریع‌تر خارج شوید.
  • از فاضلاب‌ها و جویبارهای به‌ظاهر آرام دوری‌کنید. به خاطر داشته باشید جویبارها، کانال‌های فاضلاب و ... نیز می‌توانند به ناگهان دچار سیلاب شوند.
  • از سواحل یا حاشیه رودخانه­ها دور شوید.
  • در جریان سیل شنا نکنید، خطر غرق‌شدگی به دنبال دارد.
  • اگر پیاده هستید، هرگز از منطقه‌ای که سیلاب فراگرفته عبور نکنید، به‌ویژه نقاطی که سطح آب از زانوی شما بالاتر است.
  • در آب سیلاب راه نروید و از آب‌های ‌در حال حرکت دوری‌کنید چرا که 15 سانتیمتر آب در حال حرکت ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل شما شود. اگر مجبورید برای بیرون آمدن از منطقه در آب حرکت کنید، از مسیری بروید که آب حرکت نمی‌کند. برای اینکه از استحکام زمین جلو پای خود مطمئن شوید از یک تکه چوب‌دستی استفاده کنید.
  • در منطقۀ سیل‌زده رانندگی نکنید، وسیلة نقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست.
  • اگر وسیله نقلیه شما (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد، فوراً آن را ترک کرده و به‌جای مرتفع بروید.
  • اگر هنگام رانندگی گرفتار آب‌گرفتگی و آب­هایی که به‌سرعت در حال بالا آمدن است شدید، سریع از وسیله نقلیه پیاده شوید و به مناطق بالاتر بروید. به یاد داشته باشید اگر ارتفاع آب به کف وسیله نقلیه برسد می تواند کنترل آن را مختل کند و یا حتی باعث توقف حرکت آن بشود.
  • هرگز از درختان در معرض سیل به‌عنوان محل امن استفاده نکنید.
  • هرگز از روی پل‌های آب‌گرفته عبور نکنید.
  • از عبور دادن حیوانات اهلی از عرض رودخانه‌ها و حاشیۀ آن­ها در زمان بارش شدید باران و وقوع سیل بپرهیزید.
  • از سلفی گرفتن و فیلم‌برداری از سیلاب خودداری کنید و هر چه سریع‌تر از منطقه در معرض خطر خارج شوید.

اقدامات ‌حفاظتي و مراقبتي بعد از وقوع سيل

  • خود را به نزدیک‌ترین محل امدادرسانی هلال‌احمر یا سایر مراکز امدادرسانی برسانید. در صورت نیاز، غذا، البسه و سایر کمک‌های اولیه در آنجا موجود است.
  • به دوستان و نزدیکان، وضعیت خود را اطلاع دهید.
  • در صورت وجود مصدومان و داشتن مهارت کمک‌های اولیه، اقدامات اولیه را برای آن‌ها تا رسیدن نیروهای متخصص انجام دهید.
  • از تلفن (ثابت یا همراه) فقط در موارد اضطراری استفاده کنید و صرفاً به انتقال اطلاعات ضروری بسنده کنید.
  • به مناطق سیل‌زده نروید چراکه حضور شما ممکن است عملیات امداد و نجات را مختل کند.
  • بعد از اعلام رسمی مقامات محلی و رسمی مبنی بر رفع خطر به خانه برگردید.
  • از تماس با آب سیل خودداری کنید یا حتی‌المقدور کمترین تماس ممکن را با آب سیل و تمام چیزهایی که به آن آلوده‌شده‌اند، داشته باشید زیرا این آب ممکن است با روغن، گازوییل یا فاضلاب آلوده‌شده باشد و یا احتمال دارد در اثر تماس با خطوط و سیم های برق به ویژه خطوط زیرزمینی برق، جریان برق پیداکرده باشد.
  • در مناطقی که سیلاب عقب‌نشینی کرده است، با احتیاط تردد کنید، زیرا استحکام خیابان‌ها و جاده‌ها ممکن است به خاطر جریان سیل ضعیف شده باشد که در این صورت ممکن است در اثر وزن خودرو فرو برود.
  • از ساختمان‌هایی که اطرافش را آب احاطه کرده است، دوری‌کنید.
  • هنگام ورود به منزل کاملاً احتیاط کنید. ممکن است پی‌های ساختمان آسیب‌دیده باشد ولی در ابتدا خرابی دیده نشود و ظاهر خانه سالم به نظر بیاید.
  • آب و گل‌ولای را از محل سکونت به‌ویژه زیرزمین به‌تدریج خارج کنید (حدود یک‌سوم آب در روز). اگر آب زیرزمین‌ها در مدت‌زمان کوتاهی به‌طور کامل پمپ شود، باعث ریزش دیواره‌های زیرزمین شود.
  • به تمام ترک­های روی دیوار و سقف، نشست‌های ساختمان، به خمیدگی‌ها و انحراف دیوارها و طبقات دقت کنید و از استحکام ساختمان خود با کمک یک مهندس سازه مطمئن شوید.
  •  سعی کنید در طول روز به منزل برگردید تا استفاده از وسایل روشنایی لازم نباشد. چنانچه مجبور هستید شبانه به خانه برگردید، خیلی محتاط باشید. از فانوس، مشعل و کبریت برای روشن کردن ساختمان استفاده نکنید. چراغ‌قوه را نیز قبل از ورود به ساختمان روشن کنید.
  • درصورتی‌که کنتور برق با آب سیل تماس پیداکرده، باید تمیز و خشک شود و بهتر است قبل از زدن کلید کنتور، توسط یک تکنیسین برق بررسی شود.
  • پس از برقراری جریان برق در ساختمان، در صورت مشاهده جرقه‌ یا استشمام بوی سیم سوخته و ...، بلافاصله جریان برق را از کنتور اصلی قطع و نسبت به رفع عیب در اسرع وقت با کمک یک برق‌کار ماهر اقدام کنید.
  • تمامی تجهیزات و لوازم الکتریکی را قبل از استفاده کاملاً خشک‌کنید.
  • به‌هیچ‌وجه با دستان خیس یا وقتی درون آب ایستاده‌اید به وسایل برقی دست نزنید.
  • سيم‌‌هاي سقوط کرده برق را لمس نکنید و ‌فوراً موضوع را به ادارة برق یا مراکز امدادی مانند آتش‌نشانی اطلاع دهید.
  • به افرادی که به کمک ویژه‌ای نیاز دارند مانند زنان، کودکان، افراد مسن، افراد معلول، افرادی که نیاز به مراقبت دارند و خانواده‌هایی که ممکن است در شرایط اضطراری به کمک بیشتری احتیاج داشته باشند، کمک کنید.
  • به نیازهای تغذیه‌ای و بهداشتی کودکان و سالمندان توجه کنید.
  • آب ‌شرب ممکن است با نفت‌، گازوييل و فاضلاب آميخته و آلوده شود. برای تأمین آب آشامیدنی تا جای ممکن از آب موجود در بطری‌های بسته‌بندی استفاده کنید و یا ‌از طريق راديو و ساير رسانه‌هاي رسمی، ‌اطلاعاتي ‌راجع به نحوه ضدعفونی آب یا مکان‌هاي دسترسي به آب سالم و بهداشتي به دست آورید.
  • به کودکان اجازه ندهید به آب جمع شده در گودال­ها نزدیک شوند و یا با آب سیل بازی کنند.
  • آب‌های جمع شده برای گودال‌ها شرایط مناسبی را برای رشد حشرات به‌خصوص پشه‌ها ایجاد خواهد کرد، بنابراین از توری در محل اقامت خود استفاده کنید و پوشاک آستین‌بلند و چکمه‌های ساق بلند بپوشید.
  • وقوع سیل باعث خارج شدن مارها و حیوانات وحشی از لانه‌ها و زیست‌گاه‌های طبیعی خود می‌شود، بنابراین بعد از سیل مراقب باشید.
  • احتمال شیوع بیماری‌های عفونی مانند عفونت‌های دستگاه گوارش ازجمله هپاتیت، وبا، حصبه و … وجود دارد که باید مراقبت‌های لازم بهداشت فردی و عمومی را به عمل‌آورید.
  • دست‌ها را به‌طور مرتب با صابون و آب تمییز شستشو کنید.
  • درباره نحوه تمیز کردن سطوح و لوازم آلوده به آب سیل و ...، مطابق پروتکل‌های بهداشتی اعلام‌شده از سوی منابع رسمی اقدام کنید.
  • هنگام پاک‌سازی و نظافت منزل از ماسک، دستکش‌های یک‌بارمصرف یا لاستیکی و چکمه‌های لاستیکی استفاده کنید.
  • درها و پنجره‌ها را بازکنید و اجازه دهید هوای تازه در منزل به جریان درآید و هوای راکد خارج شود.
  • برای پاک‌سازی سطوح و وسایل، مواد شوینده (پاک‌کننده‌های آنیونی مانند پودر لباسشویی یا مایع ظرف‌شویی)، مواد ضدعفونی‌کننده (مانند وایتکس) استفاده کنید.
  • زباله‌هایی را که ممکن است محل تجمع باکتری شوند را، هر چه سریعتر از منزل خارج کنید.
  • تمام داروها، لوازم بهداشتی و مواد غذایی را که با آب آلوده تماس داشته‌اند دور بریزید.
  • وسایلی مانند تمام اشیاء پنبه‌ای، پشم‌شیشه‌ای، مبلمان نئوپانی، تشک‌ها، خوشخواب‌ها، پشتی‌ها، کوسن‌ها، بالش‌ها، رویه‌های مبل و ...که با آب آلوده تماس داشته‌، آب را جذب می‌کنند و نمی‌توان آن­ها را تمیز یا ضدعفونی کرد، باید دور ریخته شوند.
  • تمام سطوح و وسایل را با آب و مواد شویندۀ غیرمعطر بشویید و حتماً ضدعفونی کنید. گل‌ولای ناشي از سيلاب مي‌تواند حاوي فاضلاب و مواد شيميايي خطرناک باشد.
  • فرش‌ها را ترجیحاً برای تمیز و ضدعفونی کردن به قالی‌شویی‌ها بسپارید در غیر این صورت با آب و پودر لباسشویی شستشو دهید و در هوای آزاد، زیر آفتاب خشک‌کنید.
  • تمام سطوح سفتی که بر روی آن‌ها کپک رشد کرده است را به کمک اسکاج و مواد شوینده مانند محلول سفیدکننده (یک فنجان سفیدکننده در هر یک لیتر آب) تمیز و سپس به‌خوبی خشک‌کنید. در حین نظافت حتماً از ماسک N95 استفاده کنید.

منبع:

  • اردلان، علی و دیگران. 1395. درسنامه سلامت در حوادث و بلایا، جلد دوم. تهران: مهرراوش.
  • ندافی، کاظم و هادی، مهدی. 1398. راهنمای پاک‌سازی اماکن مسکونی بعد از سیلاب.
  • پیش از سیل، در زمان سیل، پس از سیل چه باید کرد؟. 1398. دستورالعمل‌های حیاتی در کانادا برای مردم عادی و امدادرسانان. ترجمه: گروه مردم یار.
  • اردلان، علی و تيمن، شمسی. راهنمای مدیریت بلایای جامعه‌محور مبتنی بر مشارکت زنان. سازمان غيردولتی همياران غذا به سفارش سازمان جهانی بهداشت/جمهوری اسلامی ایران
  • صادقی، احمد.1394. آموزش‌های مدرسه آماده. تهران: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران
  • لطیفی، محمد فرید. 1396. کتاب مرجع مخاطرات طبیعی ایران. چاپ دوم. تهران: رویان پژوه.
  • صید بیگی، صادق. کشكولی، محمدرضا. 1395. نقش و جایگاه برنامه‌ریزی شهری در کاهش اثرات بلایای طبیعی (سیل و زلزله) در شهرستان اسدآباد با استفاده از تحلیل SWOT. مطالعات هنر و علوم انسانی. سال دوم- شماره 8 و 9(پیاپی: 15 و 16). جلد 1
  • خورسندي، حمید. 1395. بررسی خسارت سیلاب. شرکت فناوري آب و محیط زیست. نشریه شماره 164 –ن
  • پورحیدری و دیگران. 1387. آمادگی برای مقابله با حوادث و مخاطرات طبیعی و انسان‌ساخت. تهران: موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران
ادامه مطلب

کمک‌های اولیه در مصدومین قطع عضو شده

کمک‌های اولیه در مصدومین قطع عضو شده

برای دریافت تصویر با کیفیت بالا برروی ان کلیک کنید.

یک عضو ممکن است به صورت کامل و یا نیمه، قطع شود. معمولاً پس از قطع عضو، خونریزی اتفاق می‌افتد. همچنین شدت خونریزی در مصدومان، متفاوت است. با دانستن انواع روش‌های کنترل خونریزی خارجی و شرایط نگهداری از عضو قطع شده، فاصله بین مرگ و زندگی انسان مشخص می‌شود.

چه باید کرد؟

  • با اورژانس تماس بگیرید.
  • دستان خود را تمیز و ضدعفونی کنید.
  • در بررسی مصدوم دچار هرگونه قطع عضو، همانند سایر شرایط عمل کنید؛ کنترل خونریزی در اولویت است.‌
  • تلاش کنید با کمک فشار مستقیم، پانسمان و بانداژ، خونریزی کنترل شود.
  • در صورتی که با فشار مستقیم و پانسمان خونریزی کنترل نشد، در صورتی که آموزش دیده اید از تورنیکه(شریان‌بند) استفاده کنید.
  • با توجه به احتمال انجام عمل جراحی، به مصدوم اجازه خوردن وآشامیدن ندهید. انتقال صحیح و به موقع عضو قطع شده به بیمارستان توسط همراهان بیمار می‌تواند در پیوند عضو قطع‌شده بسیار مهم باشد.
  • هر ماده غیر بهداشتی که زخم را آلوده می‌کند، بردارید (سعی نکنید اجسام نافذی را که در بدن فرو رفته، بیرون بکشید).
  •  از شست‌وشوی عضو قطع شده خودداری کنید.

انتقال صحیح عضو قطع شده، کمک بسیار مهمی است که همراهان مصدوم می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. این کار باید در سریعترین و کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.

چه باید کرد:

  • هر ماده کثیفی که می تواند زخم را آلوده کند بردارید. از شستشوی عضو قطع شده خودداری کنید.
  • عضو قطع شده را داخل گاز استریل یا پارچه‌ای تمیز بپیچید.
  • آن را داخل یک کیسه پلاستکی یا دستکش گذاشته، هوای داخل آنرا خالی کرده و سر آن‌را گره بزنید.
  • اکنون این مجموعه را داخل یک کیسه یا ظرف حاوی آب و یخ قرار داده و همراه مصدوم به مرکز درمانی منتقل کنید.
  • در مناطق دور افتاده و یا جاده‌های بین‌شهری می‌توان از یخچال خودروهای سنگین برای انتقال عضو قطع شده استفاده کرد

⚠️ هرگز عضو قطع شده را بدون پوشش پلاستیکی داخل آب یا روی یخ قرار ندهید.

⚠️ هرگز عضو قطع شده را داخل ظرف یخ خالص نگذارید و از یخ خشک برای نگهداری استفاده نکنید.

⚠️ در مورد اینکه عضو قطع شده کوچک است یا قابل پیوند نیست قضاوت نکنید و کوچکترین قطعه را نیز طبق دستورالعمل نگهداری و منتقل کنید.

⚠️ عضو قطع شده را همراه مصدوم انتقال دهید.

  • چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای  هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.

    ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

    لینک اهدای مبلغ

ادامه مطلب

کمک های اولیه برای مصدوم دچار سوختگی

کمک های اولیه برای مصدوم دچار سوختگی

  • ابتدا با مرکز آتش نشانی (۱۲۵) و فوریت های پزشکی (۱۱۵) تماس بگیرید.
  • از امنیت صحنه مطمئن شوید و استانداردهای حفاظت فردی را رعایت کنید.
  • هرچه سریعتر فرد را از محل حادثه دور کنید.
  • نخستین گام در برخورد با مصدومین سوختگی، توقف روند سوختگی است.
  • مناسب ترین و مؤثرترین روش برای توقف روند سوختگی‌های حرارتی و همچنین کاهش صدمات سوختگی، استفاده از آب است(به‌جز سوختگی‌های با مواد شیمیایی پودری و سوختگی‌های الکتریکی که نخست می‌بایست عامل سوختگی  حذف شود).
  •  اگر سوختگی وسیع است از پتوی نجات استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که از آب سرد و یخ برای پایان دادن به روند سوختگی استفاده نکنید(اگرچه این روش باعث کاهش درد می شود، اما موجب تشدید آسیب به بافت‌ها و سیستم گردش خون می شود. سعی کنید از آبی استفاده کنید که متناسب با درجه محیط معمول زندگی باشد، مانند آب لوله کشی منازل).
  • از بازبودن راه هوایی فرد و برقراری تنفس طبیعی مؤثر او اطمینان داشته باشید.
  • لباس و زیورآلات در محل سوختگی را پیش از تورم و در صورتی­ که چسبیده نباشد، خارج کنید.
  • تاول‌های ایجاد شده را نترکانید.
  • از پمادهای خانگی همچون خمیردندان، سیب زمینی، رب گوجه‌فرنگی و… استفاده نکنید.
  • در صورت نیاز به انتقال فرد به مراکز درمانی مناسب، از پماد و آنتی بیوتیک‌های موضعی بر روی سطح زخم سوختگی استفاده نکنید.
  • محل سوختگی را برای پیشگیری و کاهش خطر عفونت و همچنین کاهش درد، پانسمان و بانداژ کنید.
  • سطح پاسخ‌دهی فرد و برقراری تنفس طبیعی را بررسی کنید. در صورت عدم پاسخ‌دهی و عدم برقراری تنفس طبیعی و مؤثر، ضمن تماس با نیروهای اورژانس (۱۱۵)، احیای قلبی و ریوی را برای فرد اعمال کنید.
  • چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای  هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.

    ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

    لینک اهدای مبلغ

ادامه مطلب

اپلیکیشن کمک های اولیه

اپلیکیشن کمک های اولیه

شناخت کمک های اولیه هرگز آسان نبوده است.

برنامه اپلیکیشن کمکهای اولیه امکان دسترسی فوری به اطلاعات لازم برای رسیدگی به رایج ترین موارد اضطراری کمکهای اولیه در نجات جان یک شخص  را، به سادگی در اختیار شما قرار میدهد. این برنامه با کمک فیلم، آزمونهای تعاملی و مشاوره گام به گام ساده، شما را در سناریوهای روزمره کمک های اولیه راهنمایی می کند.

اپلیکیشن را از لینک های زیر دریافت کنید: 

نسخه اندروید اپلیکیشن

نسخه ios اپلیکیشن

چنانچه این اپلیکیشن را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در جنبش خیرخواهانه توسعه آموزش های همگانی شریک شوید.

ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

لینک اهدای مبلغ

 

 

ادامه مطلب

بانک پیام در حوزه آمادگی در مخاطرات شایع کشور

بانک پیام در حوزه آمادگی در مخاطرات شایع کشور

همه اجتماعات و جوامع در مقابل انواع مخاطرات چه طبیعی چه انسان‌ساخت آسیب‌پذیر هستند. در صورت عدم آمادگی در برابر رخ داد انواع مخاطرات، وقوع آن‌ها می‌تواند باعث مرگ، جراحت یا سایر آثار نامطلوب بر سلامتی، آسیب به دارایی‌ها، از دست رفتن معیشت افراد و خدمات، اختلال اجتماعی و اقتصادی یا آسیب محیطی شود. طراحی پیام و تهیه بانک پیام در حوزه مخاطرات با هدف تغییر رفتار مردم و به دنبال آن ایجاد آمادگی در آنان در برابر انواع مخاطرات شایع صورت گرفته است به‌عبارت‌دیگر تهیه پیام در جهت ایجاد، حفظ و ارتقای آمادگی و کاهش آسیب‌پذیری افراد انجام گردیده است.

یکی دیگر از اهداف تهیه بانک مذکور، یکسان‌سازی مفاهیم آموزشی در کل کشور و معاونت‌های آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان‌ها برای انتقال پیام به مخاطبان اصلی (عموم مردم) است. برای رساندن مفهوم و ضرورت انجام اقدامات لازم در حوزه آمادگی در برابر انواع مخاطرات پیام‌های مختلفی طراحی گردید تا مفاهیم موردنظر آموزشی به مخاطب به‌طور صحیح انتقال یابد.

 از دیگر مخاطبان این بانک می‌توان افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها، رسانه‌ها و سیاست‌مدارانی را نام برد که در ارتقاء آگاهی، تغییر نگرش و رفتار مخاطبان اصلی در حوزه مخاطرات تأثیرگذارند. در تهیه پیام‌ها تلاش گردیده با استفاده از منابع، کتب و مقالات به‌روز در حوزه مخاطرات، متناسب با موضوعات و مفاهیم قابل‌انتقال، سه دسته پیام آگاهی‌دهنده، آموزشی و ترغیب‌کننده طراحی شود که پیام‌ها و اطلاعات به‌صورت کاربردی، اثربخش و متناسب با نیاز مردم ارائه گردد تا افراد نه‌تنها اقدام توصیه‌شده را بپذیرند بلکه به آن عمل کنند.

در نهایت بایستی اشاره کرد پیام‌ها به‌گونه‌ای طراحی گردیده تا افراد آگاهی پیدا کنند که چه رفتار یا اقدامی را، چگونه و چرا باید انجام دهند. امید است این بانک مورداستفاده بخش‌های آموزش در حوزه مخاطرات در کشور قرار گیرد که نه‌تنها آگاهی مخاطب را افزایش دهد بلکه آنان را به تغییر رفتار نیز ترغیب کند.

فایل word

فایل PDF

تهیه شده در اداره کل آموزشهای همگانی جمعیت هلال احمر 

تهیه کننده: معصومه یاسبلاغی (مسئول تولید محتوا در حوزه مخاطرات) 

زیر نظر:  عزت اله وقری (رئیس اداره آموزش، برنامه ریزی و فرهنگ سازی پایه و همگانی)

چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای  هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.

ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

لینک اهدای مبلغ

 

ادامه مطلب

راهنمای آشنایی با اقدامات لازم برای آمادگی در برابر زلزله

راهنمای آشنایی با اقدامات لازم برای آمادگی در برابر زلزله

زلزله از جمله حوادث طبیعی است که بدون هشدار قبلی در هر زمان و مکان روی می‌دهد و در صورت آماده نبودن جامعه در برابر آن می‌تواند علاوه بر ایجاد آسیب و خسارت به زیرساخت‌ها، صدمات و تلفات بسیار زیادی وارد کند. آمادگی هر فرد در برابر وقوع زلزله، در حفظ سلامت وی و کاهش خسارات ناشی از آن مؤثر است. جمعیت هلال‌احمر بر اساس رسالت و تکلیف قانونی خود، آموزش‌ آحاد جامعه و افزایش آگاهی‌های عمومی، به‌منظور کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری مردم در برابر حوادث و سوانح را در دستور کار خود قرار داده است.

معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر به‌عنوان متولی امر آموزش همگانی درصدد است با تهیه و تولید دست نامه‌ها در حوزه مخاطرات به‌ویژه زلزله گامی جهت حساس سازی و ارتقای آگاهی‌های عموم مردم به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری آنان در برابر وقوع مخاطرات بردارد. در جمع‌آوری مطالب این دست نامه از منابع علمی معتبر، ظرفیت علمی متخصصان و صاحب‌نظران جمعیت و سایر سازمان‌های مرتبط استفاده شد، تا آموزش‌های ضروری و کاربردی درزمینۀ اقدامات ایمنی و محافظتی در برابر وقوع زلزله، با زبانی ساده و قابل‌فهم به‌صورت راهنمایی فشرده و کوتاه به عموم مردم ارائه شود. امید است مخاطبان با مطالعه این راهنما بتواند اطلاعات لازم و کافی در زمینه‌های آمادگی در برابر وقوع زلزله را به دست آورده و با بکار بستن دانش و اطلاعات کسب‌شده گامی در جهت آمادگی خود و اعضای خانواده بردارند.

فایل word

فایل PDF

تهیه شده توسط: معصومه یاسبلاغی، عزت الله وقری

تصویرگر: عبدالحسین رحیمی

چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای  هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.

ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

لینک اهدای مبلغ

 

ادامه مطلب

رعايت نکات ايمنی در چادرهای امدادی

رعايت نکات ايمنی در چادرهای امدادی

رعايت نکات ايمنی در چادرهای امدادی

  1. برای حفظ ایمنی، چادر را طبق توصیه‌های نيروهاي امدادی و با رعایت اصول ایمنی برپا كنيد.
  2. برای حفظ ایمنی، وسایل گرمازا را بافاصله از دیواره چادر قرار دهيد، جایی که چادر بیشترین ارتفاع را دارد.
  3. برای حفظ ایمنی، هرگز برای گرم کردن چادر از منقل و گاز پیک‌نیکی استفاده نکنید.
  4. اگر در چادر از وسایل گرمایشی نفتی استفاده می‌کنید، برای خروج گاز‌های حاصل از آن و جلوگیری از گازگرفتگی حتماً روزنه‌هایی مانند قسمت پایینی پنجرۀ چادر را برای تهویه (ورود و خروج هوا) باز نگه‌دارید.
  5. برای محافظت از جان خود و اعضای خانواده در صورت مشاهده هرکدام از علائم گازگرفتگی مانند احساس سنگینی هوا، سردرد، سرگیجه، سوزش چشم، تاری دید، تنگی نفس، تهوع و... بلافاصله چادر را ترک، درهاي چادر را باز بگذاريد، به فضاي باز بروید و از نیروهای امدادی کمک بگیرید.
  6. برای حفظ ایمنی، اگر در چادر از وسایل گرمایشی نفتی استفاده می‌کنید، برای پر کردن سوخت، آن را خاموش و مخزن آن را در خارج از چادر پرکنید.
  7. برای حفظ ایمنی، از برق‌کشی غیراستاندارد و استفاده از سیم‌های بدون روکش در چادر‌ها خودداری کنید.
  8. برای حفظ ایمنی، اگر در چادر از وسایل گرمایشی برقی استفاده می‌کنید بررسی کنید وسیله اتصالی نداشته باشد.
  9. برای حفظ ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی، در زیر وسایل گرمایشی در چادر، شیئی غیرقابل اشتعال قرار دهيد تا وسیله به‌طور مستقیم با کف چادر ارتباط نداشته باشد.
  10. برای حفظ ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی، نفت و دیگر مواد قابل اشتعال را هرگز در داخل و نزدیک چادرها نگهداری نکنيد و آن‌ها را در فاصله دور از چادر‌ها قرار دهيد.
  11. برای حفظ ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی، از چراغ خوراک‌پزی و روشنایی دارای شعله، داخل چادر استفاده نکنید.هنگام استفاده از گاز پیک‌نیک فاصله آن را با مواد قابل اشتعال در نظر بگیرید.
  12. برای حفظ ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی، هرگز داخل چادر سیگار و قلیان روشن نکنید و از انداختن ته سیگار یا زغال قلیان در اطراف چادر خودداری کنید.
  13. برای حفظ ایمنی، از نزدیک شدن کودکان به وسايل حرارتی و گرمايشي جلوگیری کنيد.
  14. برای حفظ ایمنی و جلوگیری از گسترده شدن آتش‌سوزی احتمالی یک ظرف آب یا سطل خاک یا ماسه نزدیک چادر قرار دهید.
  15. برای امدادرسانی به‌موقع، در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای، بلافاصله نیروهای امدادی را مطلع کنید.
  16. از نصب چادر در مسیر رودخانه ها و سیلاب و نزدیکی محیطهای دفع فاضلاب و زباله خودداری کنید.

 

چنانچه مطالب این مقاله را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای  هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.

ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.

لینک اهدای مبلغ

ادامه مطلب