********************************آگاهی خانواده را ارتقاء داده و جایزه بگیرید.
با هدف آمادگی در برابر مخاطرات و به منظور ارتقاء سطح آگاهی خانواده به ما بپیوندید و ضمن دریافت پیامهای آمادگی به صورت مستمر، با شرکت در مسابقات هفتگی؛ یک عدد کیف کمکهای اولیه از محصولات جمعیت هلال احمر برنده شوید.
فضای مجازی(اینستاگرام)
instagram.com/rcs_education
در این کتاب تمرین، روشهای مختلف درک احساسات همراه با برخی فعالیت ها که ممکن است به کودك در کنار آمدن با استرس و اضطراب پس از وقوع شرایط اضطراري کمک کند، معرفی شده است. در حالی که هدف این کتاب تامین آرامش کودك شماست، این حمایت و عشق شما است که به آنها کمک می کند تا پس از یک شرایط نامناسب دوباره احساس امنیت و آسایش کنند.
پس از تجربه ی یک موقعیت اضطراری، برخی از رفتارها مانند اضطراب و مشکلات خواب در کودکان، ترس از وقوع مجدد وضعیت اضطراری، بازگشت از برخی مراحل مهم رشد (به عنوان مثال درخواست شیشه شیر توسط کودکی که این عادت را ترك کرده.) و چسبندگی یا اضطراب جدایی از عزیزان شایع است. کودکان همچنین ممکن است احساسات خود را از طریق بازی، گاهی اوقات با تکرار موقعیت بحرانی که تجربه کرده اند، ابراز نمایند. بدانید که این رفتارها و احساسات پس از یک شرایط استرس زا رایج است و اطمینان، عشق و توجه مضاعف شما می تواند اضطراب آنها را تسکین دهد.
فایل PDF کتاب آماده باش با پدرو
بازآفرینی: فاطمه لالهخواه
مترجم: سحر شم آبادی
زیر نظر: اداره کل تشریفات و ارتباطات بین المللی معاونت امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر
چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، و یا انتشار این محتوا در بین آشنایان و دوستان، در جنبش خیرخواهانه آموزش همگانی آمادگی در سوانح و حوادث شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
در برنامه های آمادگی در برابر زلزله، اکثر کشورهای لرزه-خیز جهان روش "نشستن، پناه گرفتن و صبر کردن" یا به عبارتی (DCH)Drop, Cover and Hold on را به عنوان توصیه ای قابل قبول و کارآمد به افراد آموزش می دهند. این توصیه با هـدف جلوگیـری از عملکـرد نـامناسب در جهت کـاهش آسیبهای جسمی در هنگام وقوع زلزله مطرح می شود. اما در دهه گذشته توصیه دیگری تحت عنوان "مثلث حیات" مطرح شده که بر خلاف روش DCH به افراد پیشنهاد می شود که در کنار اجسام سنگین پناه بگیرند. در این مقاله سعی شده با توجه به اهمیت موضوع پناهگیری صحیح هنگام وقوع زلزله، هر دو توصیه مورد بررسی و مقایسه تطبیقی قرارگرفته و روش مناسب پناهگیری با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و نحوه ساخت و ساز رایج در کشور ارائه گردد. البته لازم به ذکر است که هر دو روش می-توانند با توجه به نوع سازه و شدت زلزلـه در شرایط مختلف کاربرد داشته بـاشند. به این منظـور هر دو تـوصیه بـر اساس ملاکهایی از قبیل سادگی انتقال مفاهیم، گستردگی دامنه مخاطبین در هر یک از روشها و احتمال کاهش تلفات و خسارات بررسی شده اند. بـر اساس نتایج این مطالعـه مشخص گـردیده است که روش DCH، مـی تواند همچنـان بـه عنـوان عملکـرد و پناهگیری مناسب هنگام وقوع زلزله به مردم توصیه گردد.
اصل این مقاله که توسط محمدرضا مهدوی فر, یاسمین استوار ایزدخواه, ویدا حشمتی در نشریه زلزله شناسي و مهندسي زلزله به چاپ رسیده است را مطالعه نمایید.
فایل PDF مقاله: مثلث حیات یا DCH
********************************آگاهی خانواده را ارتقاء داده و جایزه بگیرید.
با هدف آمادگی در برابر مخاطرات و به منظور ارتقاء سطح آگاهی خانواده به ما بپیوندید و ضمن دریافت پیامهای آمادگی به صورت مستمر، با شرکت در مسابقات هفتگی؛ یک عدد کیف کمکهای اولیه از محصولات جمعیت هلال احمر برنده شوید.
فضای مجازی(اینستاگرام)
instagram.com/rcs_education
سيل عبارت است از سرریز شدن آب رودخانه یا منبع مشابه دیگر که در طی یک دوره زمانی اتفاق میافتد. باران سنگین و ذوب سریع برف مهمترین دلیل وقوع سیل است. دورههای بارش سنگين، ميتواند زیادشدن حجم آب وارده به راه های آبی را به دنبال داشته باشد و منجر به افزایش سطح آب در نهرها و رودها شود. سیل هنگامی اتفاق میافتد که کانال رودخانه یا مسیر طبیعی جریان آب نتواند ظرفیت طغیان را تحمل کند.
عوامل ایجادکننده سیل
سیلها بر اثر حجم زیاد بارندگی (باران و ذوب شدن برف)، افزایش سطح آب (آب دریا یا آب جاری، معمولاً به دنبال وقوع زمینلغزه در آب، آتشفشانها و زمینلرزههای زیردریا)، شکستن سازههای ذخیره کننده و نگهدارنده آب (شکستن سدها، شکستن دیوارهای ساحلی، شکسته شدن یخچالهای طبیعی) یا بر اثر کاهش میزان جذب طبیعی خاک اتفاق میافتند. تغییرات آب و هوایی، تخریب مراتع و جنگلها، افزایش ساختوسازهای ناایمن در مناطق مستعد سیل و عوامل انسانساخت متعدد در دهههای اخیر نهتنها موجب افزایش احتمال وقوع سیلها و سیلابها شده که آسیبپذیری جوامع را نیز افزایش داده است.
سیلابها بر دو گونهاند: سیلابهای آرام که بهتدریج در طی روزها و هفتهها در اثر بارندگی و افزایش حجم ناگهانی آب رودخانه و دریاچهها ایجاد میشود و سیلابهای ناگهانی در اثر افزایش ناگهانی حجم آب رودخانهها و دریاچهها ایجادشده و با خود مرگ و مصدومیت افراد و تخریب منازل را به همراه دارد.
در یک طبقهبندی کلی میتوان سیلابهای رخداده در کشور را بر اساس محل وقوع، به چهار دسته زیر تقسیم نمود:
سیل رودخانهای
در سیل رودخانهای، آب رودخانه از کرانه آن عبور نموده و در اراضی مجاور پخش میشود. در این حالت هر دو مورد سرعت جریان و سرعت بالا آمدن آب نسبتاً کم است. سیل رودخانهای نتیجه وقوع طولانیمدت باران در اراضی با وسعت زیاد رخ میدهد. در این نوع سیل نواحی پاییندست نیز ممکن است حتی در صورت عدم دریافت بارندگی زیاد تحت تأثیر قرار گیرد.
سیل دریایی
این نوع سیل در ساحل دریا رخداده و مربوط به نواحیای است که زمینهای مجاور دریا برای محافظت از جزر و مد توسط دیواره یا خاکریز محافظت میگردد. در چنین مناطقی، پیدایش موجهای شدید در کنار بالا آمدن سطح آب دریا، به دلیل کاهش فشار، موجب کوبیده شدن آب به بدنه و تاج دیواره محافظ شده و با رخنه و گذر نمودن از آن در زمینهای پشت ساحل پخش میشود. سرعت سیل در ابتدای ورود به زمینهای خشک سریع بوده ولی در ادامه سرعت آن کاهش مییابد.
سیل شهری
اگرچه در نواحی شهری سیل میتواند در نتیجه هر یک از انواع سیل شامل، رودخانهای و ساحلی رخ دهد ولی نوع خاصی از این پدیده وجود دارد که سیل شهری نامیده میشود. در رخداد این نوع سیل علت اصلی نبود یا ضعف سیستم زهکشی در شهر است.
سیلبارانی یا برکه ساز
این نوع سیل در اراضی نسبتاً پست رخ میدهد. بهطور مستقیم حاصل بارندگی است؛ آنهم در شرایطی که حجم بارش از ظرفیت نفوذ و زهکش منطقهای که باران بر آن میباشد، فراتر رود؛ درواقع، این سیل از رودخانهها حاصل نمیشود بلکه نتیجه آبی است که در مسیر ورود به رودخانه قرار دارد. مشخصه این نوع سیل، تدریجی بودن وقوع آن است و فرصت کافی برای ترک منطقه توسط ساکنان وجود دارد.
سيل يکي از شايعترين حوادث طبيعي در ايران و بسياري از کشورهاي جهان است. سیلابهایی که در ایران اتفاق میافتد بهطورکلی به سه نوع سیلابهای ناشی از انواع بارانها، ترکیب ذوب برف و باران و در مواقعی تنها ذوب برف تعلق دارند. در نواحی گرم و خشک ایران ازجمله مناطق جنوبی، شرقی، جنوب شرقی و مرکزي سیلابهای ناشی از باران بهویژه بارانهای شدید و کوتاهمدت، نوع غالب سیلابها را تشکیل میدهند. در بخشهایی از این مناطق، سیلابهای ناشی از بارانهای موسمی نیز دیده میشود. در مناطق معتدل و سرد کشور ازجمله شمال و شمال غربی و بخش وسیعی از غرب، سیلابهای ناشی از باران یا ترکیب ذوب برف و باران وجه غالب سیلابها میباشند.
سيل اخیر در کشور که بهویژه در استانهای گلستان، خوزستان و لرستان به وقوع پيوست، خسارات جاني و مالي فراواني را به روستاها، مزارع، تأسیسات، پلها و راههای ارتباطي و ... وارد ساخت. چنانچه تمهیدات لازم برای مقابله با سیل رعایت گردد، میزان تلفات جانی و خسارات مالی کاهش مییابد.
اقدامات حفاظتي و مراقبتي قبل از وقوع سيل
اقدامات حفاظتي و مراقبتي در حين وقوع سيل
اقدامات حفاظتي و مراقبتي بعد از وقوع سيل
منبع:
برای دریافت تصویر با کیفیت بالا برروی ان کلیک کنید.
یک عضو ممکن است به صورت کامل و یا نیمه، قطع شود. معمولاً پس از قطع عضو، خونریزی اتفاق میافتد. همچنین شدت خونریزی در مصدومان، متفاوت است. با دانستن انواع روشهای کنترل خونریزی خارجی و شرایط نگهداری از عضو قطع شده، فاصله بین مرگ و زندگی انسان مشخص میشود.
چه باید کرد؟
انتقال صحیح عضو قطع شده، کمک بسیار مهمی است که همراهان مصدوم میتوانند در این زمینه ایفا کنند. این کار باید در سریعترین و کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.
چه باید کرد:
⚠️ هرگز عضو قطع شده را بدون پوشش پلاستیکی داخل آب یا روی یخ قرار ندهید.
⚠️ هرگز عضو قطع شده را داخل ظرف یخ خالص نگذارید و از یخ خشک برای نگهداری استفاده نکنید.
⚠️ در مورد اینکه عضو قطع شده کوچک است یا قابل پیوند نیست قضاوت نکنید و کوچکترین قطعه را نیز طبق دستورالعمل نگهداری و منتقل کنید.
⚠️ عضو قطع شده را همراه مصدوم انتقال دهید.
چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
شناخت کمک های اولیه هرگز آسان نبوده است.
برنامه اپلیکیشن کمکهای اولیه امکان دسترسی فوری به اطلاعات لازم برای رسیدگی به رایج ترین موارد اضطراری کمکهای اولیه در نجات جان یک شخص را، به سادگی در اختیار شما قرار میدهد. این برنامه با کمک فیلم، آزمونهای تعاملی و مشاوره گام به گام ساده، شما را در سناریوهای روزمره کمک های اولیه راهنمایی می کند.
اپلیکیشن را از لینک های زیر دریافت کنید:
چنانچه این اپلیکیشن را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در جنبش خیرخواهانه توسعه آموزش های همگانی شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
همه اجتماعات و جوامع در مقابل انواع مخاطرات چه طبیعی چه انسانساخت آسیبپذیر هستند. در صورت عدم آمادگی در برابر رخ داد انواع مخاطرات، وقوع آنها میتواند باعث مرگ، جراحت یا سایر آثار نامطلوب بر سلامتی، آسیب به داراییها، از دست رفتن معیشت افراد و خدمات، اختلال اجتماعی و اقتصادی یا آسیب محیطی شود. طراحی پیام و تهیه بانک پیام در حوزه مخاطرات با هدف تغییر رفتار مردم و به دنبال آن ایجاد آمادگی در آنان در برابر انواع مخاطرات شایع صورت گرفته است بهعبارتدیگر تهیه پیام در جهت ایجاد، حفظ و ارتقای آمادگی و کاهش آسیبپذیری افراد انجام گردیده است.
یکی دیگر از اهداف تهیه بانک مذکور، یکسانسازی مفاهیم آموزشی در کل کشور و معاونتهای آموزش و پژوهش جمعیت هلالاحمر استانها برای انتقال پیام به مخاطبان اصلی (عموم مردم) است. برای رساندن مفهوم و ضرورت انجام اقدامات لازم در حوزه آمادگی در برابر انواع مخاطرات پیامهای مختلفی طراحی گردید تا مفاهیم موردنظر آموزشی به مخاطب بهطور صحیح انتقال یابد.
از دیگر مخاطبان این بانک میتوان افراد، گروهها، سازمانها، رسانهها و سیاستمدارانی را نام برد که در ارتقاء آگاهی، تغییر نگرش و رفتار مخاطبان اصلی در حوزه مخاطرات تأثیرگذارند. در تهیه پیامها تلاش گردیده با استفاده از منابع، کتب و مقالات بهروز در حوزه مخاطرات، متناسب با موضوعات و مفاهیم قابلانتقال، سه دسته پیام آگاهیدهنده، آموزشی و ترغیبکننده طراحی شود که پیامها و اطلاعات بهصورت کاربردی، اثربخش و متناسب با نیاز مردم ارائه گردد تا افراد نهتنها اقدام توصیهشده را بپذیرند بلکه به آن عمل کنند.
در نهایت بایستی اشاره کرد پیامها بهگونهای طراحی گردیده تا افراد آگاهی پیدا کنند که چه رفتار یا اقدامی را، چگونه و چرا باید انجام دهند. امید است این بانک مورداستفاده بخشهای آموزش در حوزه مخاطرات در کشور قرار گیرد که نهتنها آگاهی مخاطب را افزایش دهد بلکه آنان را به تغییر رفتار نیز ترغیب کند.
تهیه شده در اداره کل آموزشهای همگانی جمعیت هلال احمر
تهیه کننده: معصومه یاسبلاغی (مسئول تولید محتوا در حوزه مخاطرات)
زیر نظر: عزت اله وقری (رئیس اداره آموزش، برنامه ریزی و فرهنگ سازی پایه و همگانی)
چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
زلزله از جمله حوادث طبیعی است که بدون هشدار قبلی در هر زمان و مکان روی میدهد و در صورت آماده نبودن جامعه در برابر آن میتواند علاوه بر ایجاد آسیب و خسارت به زیرساختها، صدمات و تلفات بسیار زیادی وارد کند. آمادگی هر فرد در برابر وقوع زلزله، در حفظ سلامت وی و کاهش خسارات ناشی از آن مؤثر است. جمعیت هلالاحمر بر اساس رسالت و تکلیف قانونی خود، آموزش آحاد جامعه و افزایش آگاهیهای عمومی، بهمنظور کاهش خطرپذیری و افزایش تابآوری مردم در برابر حوادث و سوانح را در دستور کار خود قرار داده است.
معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر بهعنوان متولی امر آموزش همگانی درصدد است با تهیه و تولید دست نامهها در حوزه مخاطرات بهویژه زلزله گامی جهت حساس سازی و ارتقای آگاهیهای عموم مردم بهمنظور کاهش آسیبپذیری آنان در برابر وقوع مخاطرات بردارد. در جمعآوری مطالب این دست نامه از منابع علمی معتبر، ظرفیت علمی متخصصان و صاحبنظران جمعیت و سایر سازمانهای مرتبط استفاده شد، تا آموزشهای ضروری و کاربردی درزمینۀ اقدامات ایمنی و محافظتی در برابر وقوع زلزله، با زبانی ساده و قابلفهم بهصورت راهنمایی فشرده و کوتاه به عموم مردم ارائه شود. امید است مخاطبان با مطالعه این راهنما بتواند اطلاعات لازم و کافی در زمینههای آمادگی در برابر وقوع زلزله را به دست آورده و با بکار بستن دانش و اطلاعات کسبشده گامی در جهت آمادگی خود و اعضای خانواده بردارند.
تهیه شده توسط: معصومه یاسبلاغی، عزت الله وقری
تصویرگر: عبدالحسین رحیمی
چنانچه مطالب این محتوا را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.
چنانچه مطالب این مقاله را مفید می دانید، شما نیز می توانید با اهدای هر میزان از مبلغ که تمایل دارید، در این جنبش خیرخواهانه شریک شوید.
ما با شما عدالت آموزشی را با شعار آموزش همگانی، همه جا، همه وقت، برای همه را، تحقق خواهیم بخشید.